Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-29@16:16:24 GMT

شماره جدید نشریه فرهنگ امروز منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۵۰۲۶۶

شماره جدید نشریه فرهنگ امروز منتشر شد


شماره نوزدهم فرهنگ امروز با پرونده ای ویژه به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب اکتبر منتشر شد.

به گزارش بی‌باک، شماره نوزدهم فرهنگ امروز به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب اکتبر پرونده اندیشه خود را به بررسی تاثیر این انقلاب بر روشنفکری ایران اختصاص داده است. طرح روی جلد و همچنین عنوان «پدرخوانده» گویای این مطلب است که فرهنگ امروز در این شماره میراث انقلاب اکتبر و چپ انقلابی را برای جامعه روشنفکری ایران و تاثیرات آن در حوزه اندیشه، ادبیات، تاریخ نگاری، فلسفه علم و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. با قوام یافتن اندیشه چپ در ایران رخ داده را مورد بررسی قرار داده است.

طی روزهای آینده به صدمین سالگرد بزرگترین انقلاب سوسیالیستی جهان یعنی انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ نزدیک می شویم انقلابی که از همان روزهای نخست تاثیر خود را بر کشورمان ایران گذاشت. شماره نوزدهم فرهنگ امروز به مناسبت صدمین سالگرد این انقلاب پرونده اندیشه خود را به بررسی تاثیر این انقلاب بر روشنفکری ایران اختصاص داده است. طرح روی جلد و همچنین عنوان «پدرخوانده» گویای این مطلب است که فرهنگ امروز در این شماره میراث انقلاب اکتبر و چپ انقلابی را برای جامعه روشنفکری ایران و تاثیرات آن در حوزه اندیشه، ادبیات، تاریخ نگاری، فلسفه علم و ... با قوام یافتن اندیشه چپ در ایران رخ داده را مورد بررسی قرار داده است. برای پیگیری این میراث در این پرونده، سیاوش جمادی از اندیشه استبدادزده مارکسیسم- لنینیسم در ایران، تاثیر این انقلاب بر جریان روشنفکری ایران، فلسفه علم مارکسیستی در ایران، تاثیر انقلاب اکتبر بر تاریخ نگاری و همین طور جنبش کارگری و توجه به متون ادبی و فلسفی و جامعه شناختی تحت تاثیر این انقلاب توسط افرادی چون سیاوش جمادی، منوچهر آشتیانی، محسن حکیمی، موسی اکرمی، مازیار بهروز، مشیت علایی، میثم خسروی، رضا مختاری، مهناز نوروزی و اکبر ولی زاده مورد بررسی قرار گرفته است.

فرهنگ امروز در این شماره خود در پرونده ای با عنوان سیاست برسون، وجوه ماتریالیستی – سیاسی روبر برسون را مورد بررسی قرار داده است. واکاوی سینمای برسون تیم پرونده سینمای فرهنگ امروز را بر آن داشت تا با ژاک رانسیر به گفت و گو بپردازند. البته مصاحبه با برایان پرایس هم به همان اندازه برای فرهنگ امروز و بی شک برای مخاطبان آن هم جالب توجه خواهد بود. در این پرونده بنجامین نویس هم به درخواست فرهنگ امروز یادداشتی اختصاصی برای ویژه نامه برسون نگاشته است. او استاد تئوری انتقادی دانشگاه چیچستر است. همچنین متنی از استیون شاویروکه برسون را به غایت ماتریالیست می داند و متنی از آلن بدیو در باب برسون ترجمه شده است. علاوه بر این برنا حدیقی، رامین اعلایی و محمد نصیری وجوه دیگر سینمای برسون را مورد مداقه قرار دادند.

بخش آموزه این شماره فرهنگ امروز ترجمه متنی از ریچارد ولین در پاسخ به این پرسش است که ضد روشنگری چیست. افزون بر آن مترجمین این متن در ابتدا در یادداشتی به این پرسش پاسخ دادند که آیا پست مدرنیسم، نقاب مارکسیسم از رمق افتاده است؟ چراکه از نگاه ولین پست مدرنیسم ادامه سنت ضدروشنگری در قرن بیستم است.

خطای شرق شناسی عنوان بخش الهیات شماره نوزدهم فرهنگ امروز است که به دنبال پاسخ گویی به این پرسش بوده است که آیا مطالعات اسلام شناسانه در غرب را باید با دیده تهدید نگریست؟ مواجهه با آثار شرق شناسی ، شناخت فلسفه اسلامی، جغرافیای اسلام پژوهی، شیعه شناسی، فقه پژوهی و قران پژوهی از موضوعات این پرونده بودند که با همکاری انشاء الله رحمتی، حسن انصاری، حسن رضایی هفتادر و دیگر انجام شده است.

پرونده ادبیات این شماره سخن از یک فقدان در ادبیات ایران دارد؛ فقدان گفت و گو. جامعه ایرانی همواره اهل سکوت و گفت و گو گریز بوده است. فرهنگ امروز در در این پرونده در پی آن است که انواع گفت وگو را در متون ادب فارسی به عنوان منبع الهام فرهنگی ایرانی ردیابی کند تا دریابد که شگرد گفت و گو تا چه حد در شکل گیری روایت در آثار ادبی موثر بوده ست. گفت و گو با ابوالفضل خطیبی در باب مساله گفت و گو در شاهنامه، گفت و گو با مهدی محقق در باب فرهنگ تعامل و یادداشت داود اسپرهم در باب اطوار گفت وگو در ادبیات عرفانی و همچنین مسایلی که میرجلالدین کزازی و محمد امیر جلالی مطرح کردند این موضوع را در ادبیات و فرهنگ ایران مورد بررسی قرار گرفت اما در این بین برای به سرانجام رسیدن بحث مصاحبه ای صورت گرفت با محمدامین قانعی راد تا از منظر جامعه شناسی این مساله مورد بحث قرار گیرد.

در شماره نوزدهم فرهنگ امروز در پرونده ای که در سرویس جهان نشریه فرهنگ امروز جای گرفته است نگاهی جدیدی شده است به مساله داعش در جهان و آینده انها. در گفت و گویی که با علی موجانی و داود فیرحی صورت گرفته این مساله مطرح شد که با کاهش قلمرو سیاسی و زوال قدرت نظامی داعش در ماه های اخیر حیات ایدئولوژیک این گروه ادامه خواهد داشت؟ همچنین در این پرونده چند مبحث تئوریک در باب داعش هم به نگارش درآمده است.

در بخش کتاب هم طبق روال گذشته چندین کتاب مورد نقد قرار گرفتند. روشنفکری، آگاهی کاذب و ایدئولوژی که به تازگی با قلمهومن قاسمی به بازار کتاب آمد توسط علیرضا سیداحمدیان نقد شد. قرن ذوق به قلم جورج دیکی، مطالعات فرهنگی و اجتماعی کلاس درس دانشگاهی به قلم عباس کاظمی و امیر کوستوریتسا به قلم دینا ایوردانووا و اندیشه سیاسی روزنتال از جمله کتاب هایی بودند که به همراه چند کتاب دیگر در این شماره نقد شده اند. همچنین حمید طالب زاده در مصاحبه ای به پرسش هایی در باب جدیدترین کتابش گفت و گویی میان هگل و فیلسوفان اسلامی پاسخ گفت. همچنین پرفسور نوبوآکی کوندو، ایرانشناس ژاپنی هم در مصاحبه با فرهنگ امروز در باب موضوع و چگونگی نگارش کتاب جدیدشان قانون اسلام و جامعه ایران: تاریخ اجتماعی تهران دوره قاجار سخن گفت. به بهانه تالیف کتاب درسی جدید منطق متوسطه گفت و گویی صورت گرفت با نویسنده آن سعید انواری. همچنین در بخش گزارش با افزوده شدن بخشی به نام درنگ، نسبت بتهوون و انقلاب فرانسه بررسی شد.

نوزدهمین شماره فرهنگ امروز به مدیرمسئولی امیرابراهیم رسولی و سردبیری بهزاد جامه بزرگ در ۱۶۴ صفحه و به قیمت ۱۴ هزار تومان منتشر شده است.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: آزمون مقطع دکتری (نیمه‌متمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۳ بعدازظهر روز جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر کشور برای پذیرش در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار شد. 

وی افزود: بیش از ۱۵۱ هزار نفر داوطلب در گروه امتحانی علوم انسانی شامل ۲۹، علوم پایه ۱۴، فنی و مهندسی ۲۰، کشاورزی و منابع طبیعی ۱۸، هنر ۷، دامپزشکی ۱۹ و گروه امتحانی زبان شامل ۶ مجموعه امتحانی و در مجموع در ۱۱۳ مجموعه امتحانی با هم به رقابت پرداختند. 

کریمیان تصریح کرد: در جلسه آزمون به همه داوطلبان به ترتیب سه بسته نایلونی داده شد: ابتدا بسته اول حاوی سوالات آزمون زبان انگلیسی عمومی (دفترچه شماره یک) همراه با پاسخنامه شماره یک، سپس بسته دوم حاوی سوالات آزمون دروس استعداد تحصیلی (دفترچه شماره دو) همراه با پاسخنامه شماره دو و در نهایت بسته سوم حاوی سوالات تخصصی (دفترچه شماره سه) همراه با پاسخنامه شماره سه است که داوطلبان باید نسبت به پاسخ‌گویی به سوالات هریک از دفترچه‌های مذکور در همان پاسخنامه‌های مربوطه اقدام می‌کردند. 

الف) آزمون زبان انگلیسی عمومی (شماره ۱): دفترچه شماره یک آزمون شامل سوالات زبان انگلیسی عمومی (۴۰ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۴۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۱ اقدام می‌کردند.

ب) آزمون استعداد تحصیلی (شماره ۲): دفترچه شماره دو آزمون شامل سوالات استعداد تحصیلی (۲۵ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۵۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۲ اقدام می‌کردند. 

مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا پایان امروز شنبه ۸ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

کریمیان گفت: بر این اساس داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشته‌محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته‌محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخاب‌های خود اقدام نمایند.

وی اضافه کرد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند؛ ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

کریمیان ادمه داد: داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر، اطلاعیه تمدید مهلت انتخاب رشته و اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ که در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است را به دقت مطالعه کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد
  • نیروهای مسلح ایران دشمنان را به فرسودگی کشاندند
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه فقه و فقاهت منتشر شد
  • قدرت امروز ایران به دلیل روحیه استکبارستیزی و مقاومت ملت ایران است
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • ادعای دختر پوراحمد درباره مرگ پدرش: نرفته بود که خودکشی کند | می‌دانست چه بلایی می‌خواهد سرش بیاید
  • مراسم رونمایی از فصلنامه «ماجرا» برگزار می‌شود
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • ادعای دختر کیومرث پوراحمد: پدرم نرفته بود شمال که خودکشی کند