Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@14:42:24 GMT

انقلاب اکتبر، به نام اکثریت به کام اقلیت

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۴۷۹۷۷

انقلاب اکتبر، به نام اکثریت به کام اقلیت

وبلاگ > شفیعی مقدم، صمد - اکتبرِ امسال در حالی صد سال از انقلاب مهمی که می گفتند «برهم زنندۀ تعادل نیروهای جهانی به نفع سرنوشت خلق های اسیر» است گذشت که انکار و تردید درباره منفعت آن برای توده ها و خلق های اسیر و پرولتاریا بیش از گذشته قوت یافته.

يكي از دلايل وقوع انقلاب روسيه در 1917 را تمام كردن كار ناتمام انقلاب كبير فرانسه و بازگرداندن حق به حقدار عنوان مي كردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فرانسه  فقرا و زحمتكشاني كه غم نان داشتند انقلاب كردند اما بورژواها برصدر نشستند تا فلسفه دان جواني به نام كارل ماركس از اين استثمارِ آشكار به فغان آمده و خواهان خودآگاهي زحمتكشان جهان براي رهايي از يوغ نابرابري شود. راهي كه ماركس نشان داد با دخل و تصرفهايي، راهنماي عمل انقلابيون روسيه شد. لنين در امتداد راه ماركس، خواهان خودآگاهي پرولتاريا شد البته با اين تفاوت كه به تزريق خودآگاهي به پرولتاريا از طريق غيرپرولترها و نيز ضرورت تك حزبي شدن آنان تاكيد داشت. اجتهادهاي او و جانشينش در ماركسيسم، سرانجام ، انقلاب اكتبر روسيه را همانند انقلاب كبير فرانسه به غيرپرولتاريا سپرد. در واقع پرولتاريا پياده نظامي شد براي كسب قدرت انتلكتوئلهايي چون او و استالين و .... قدرتي كه نه تنها توده ها سهم چنداني از آن نبردند بلكه ميليونها نفرشان بر سر آن جان باختند. عربده هاي رهبران كمونيستها مبني بر پيروزي و حاكميت پرولتاريا دروغي بود كه از فرط بزرگي در زمان خود توسط جمع كثيري از جهانيان باور شد. جهانياني كه كمتر پيش آمد از خود بپرسند شباهت رهبران انقلابي روسيه به پرولتاريا چيست؟ و في المثل كسي چون تروتسكي حتي در ژست ظاهريش چه شباهتي به غيرنخبگان و پرولتاريا دارد؟

با اين اوصاف انقلاب اكتبر را نمي شود از دور به تحليل نشست بلكه بايد آن را در ظرف زماني اش لمس كرد. علت اصلي همۀ انقلابها را فاصله تحمل ناپذير بين امكانات موجود دولتها و توقعات فزاينده مردم مي دانند و روسيه كشوري بود با جمعيتي كه اكثريت قاطعش را روستائيان بي سوادي تشكيل مي دادند كه از يكسو جنگ بزرگ (بين الملل اول) جانشان را به لب رسانده بود و از سوي ديگر داستانهاي خاندان سلطنتي و راسپوتين روحشان را آزرده بود. شكست از ژاپن، سرشكسته شان كرده بود و فقر فزاينده، عامل عصيانشان شده بود. در اين هنگامه، انتلكتوئلهايي چون لنين و تروتسكي هم، درِ باغ سبز نشان مي دادند. جمعيت غالب روسها در اين زمان به گوسفنداني منفعل شباهت مي بردند كه سخت نيازمند شباني براي راهبري اند. در چنين فضايي بي آنكه توده هاي مردم نقش چنداني داشته باشند بلشويك ها با يك نيروي سازمان دهندۀ اندك، با كمترين مقاومتي، قدرت سياسي را در پتروگراد با ياري سربازان و ملوانان به دست گرفتند و به مثابه  اقليتي سازمان يافته بر اكثريتِ بي سامان روسيه غلبه يافتند و مطلق گرايي را جايگزين اعتدال گرايي امثال كرنسكي كردند. روشنفكري نخبه به نام تروتسكي سازمان ده حوادثي شد كه بلشويكها آن را نخست قيام مسلحانه و بعد انقلاب اكتبر ناميدند و منشويكها آن را كودتاي نظامي مي خواندند. جنگ سرخها(بلشويكها) و سفيدها(ضد كمونيستها) با پيروزي سرخها به رهبري تروتسكي تا پايان سال 1920 به پايان رسيد جنگي داخلي كه تاثير ويرانگري بر نظام سياسي شوروي گذاشت و ساختار سياسي جامعه و شكل فرمانروايي حزب كمونيست در آينده را تعيين كرد. سركوب، ترور سياسي و توتاليتاريسم به اساس حكومت جديد تبديل شد.

سوء تفاهمي به نام تروتسكي

لنين كه قبلاً ايدئولوژي را توهمات طبقه بورژوا و ... مي دانست پس از به قدرت رسيدن جوري ديگر درباره ايدئولوژي نظر داد. او در مقابل مخالفان انديشه هايش حتي اگر نزديكترين يارانش مي بودند بسيار بي رحم عمل مي كرد و مدارا را بورژوايي و احمقانه مي دانست و واقع گرايانه معتقد بود در سياست هيچ اخلاقي وجود ندارد و تنها، مصلحت است كه كاربرد دارد. تماميت خواهي قاطعانه، وجه مشترك لنين و ساير همرزمانش(تروتسكي و استالين و ...) بود. البته حوادث بعدي ثابت كرد كه  در اين زمينه خلف واقعي اش، استالين بوده كه راه او درتماميت خواهي را باقدرت هرچه تمامتر ادامه داده و نه تروتسكي كه ناخودآگاهي فردگرا و نسبي گرا داشته است.

 در جامعه روسيه پس از انقلاب، غيريت سازي و طرد، منحصر به توده ها و غيربلشويكها نشد بلكه دامن يكي از بزرگترين بلشويكها يعني تروتسكي را هم گرفت . مقدمۀ اين حذف توسط لنين فراهم شد كه در رقابتهاي درون حزبي معمولا تروتسكي را در اقليت قرار مي داد و در اين راه از آلت فعلي به نام استالين بهره مي برد كه براي زمين زدن تروتسكي انگيزه ها داشت. در اين ميان، توصيه ي لنين براي انتخاب استالين به دبيركلي حزب ضربۀ مهلكي بر حيات سياسي تروتسكي و به نوعي آغاز پايان او بود.

مهمترين اشتباه تروتسكي؛ روشها و كارهاي نسبي گرايانه اش در يك حكومت مطلق گرا بود. او نه زنگي زنگي بود و نه رومي رومي او به نحو پارادوكسيكالي يك فردگراي حامي جمع گرايي بود كه منفرد و تك افتاده ديده مي شد. در هنگامۀ جنگ قدرت با رقبا به سنگر روزنامه نگاري و خواندن رمانهاي فرانسوي پناه مي برد. عليرغم آنكه نفر دوم انقلاب ديده مي شد اما پيشنهاد لنين مبني بر رياست دولت را نپذيرفت و در عوض مسئوليت امور خارجي دولت انقلابي را با اكراه بر عهده گرفت و در صدد تبليغات براي تسري انقلاب به ساير كشورها برآمد. نپذيرفتن جايگاههاي پائين تر از رهبري به دليل تبار يهودي اش به اين معنا بود كه خودش هم باور داشت كه رهبر نخواهد شد. او كتاب نويسي را به جنگ قدرت ترجيح داده بود و گويا از روي قله و شايد از فراز ابرها به دشمنان عملگرايش مي نگريست. اين در حالي بود كه استالين همچون يك اپورتونيست واقعي، از فتح هيچ سنگري ابا نمي كرد و به صورت مطلق با تروتسكي و تروتسكيستها مي جنگيد. جنگي كه سرانجام پس از مرگ لنين منتهي به اخراج تروتسكي از حزب و دفتر سياسي و سپس روسيه شد.

به اين ترتيب جهان وطن گرايي چون تروتسكي مغلوب استالیني شد كه سياستش همچون تزارها به صورت رئاليستي، جنبۀ استعمارگری داشت . به عبارت ديگر جهان وطن گرايي ايده آليستي تروتسكي و حمايت او از تز انقلاب مداوم ،موجب دوري وي از پراگماتيسم و رئاليسمي شده بود كه با گوشت و خون نظام برآمده از انقلاب اكتبر ممزوج بود. پي گيري انقلاب در غرب ، ترديدش در مبارزه بي امان با استالين به اميد بهره بردن از اتحاد با وي ، ترجيح كتابخواني و روزنامه نگاري بر عمل سياسي و نظامي در رقابتهاي درون حزبي، او را واجد رگه هايي از ايده آليسم ، نسبي گرايي و فردگرايي نشان مي داد كه در تضاد آشكار با اركان اساسي انقلاب اكتبر 1917 روسيه قرار مي گرفت. اين اركان عبارت بودند ازمطلق گرايي، غيريت سازي، واقع گرايي و عمل گرايي كه استالين واجد همۀ آنها بود. با اين اوصاف گويا تروتسكي بر اثر يك سوء تفاهم به جمع انقلابيون اكتبر پيوسته بود!

samadmoqadam@gmail.com

 

 

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۷۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۵۰ مربی و معلم خوزستانی با رهبری دیدار می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ عادل ساری در نشست خبری که به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی و بسیج فرهنگیان در سالن جلسات هتل فجر اهواز برگزار شد، ضمن تبریک هفته عقیدتی سیاسی و هفته معلم، اظهار کرد: بسیج، تعالی معرفتی و نشاط معنوی به عنوان شعار محوری هفته عقیدتی سیاسی انتخاب شده است؛ نظر به اهمیت هفته معلم، مقام معلم یک مقام بی‌بدیل در جامعه است و وظیفه همه ما است که مقام معلم و مربی را گرامی بداریم.

معاون هماهنگ کننده سپاه خوزستان با بیان اینکه علامه بزرگ شهید مطهری سرآمد همه معلمان و مربیان است، تصریح کرد: امام راحل در خصوص شهید مطهری فرمودند خدمتی که ایشان به انقلاب داشته هیچ شخصی نداشته است؛ آثار ایشان بی‌بدیل است، اندیشه‌های نابی که ایشان به همراه رهبری امامین انقلاب امام راحل و مقام معظم رهبری داشته‌اند، باعث شده در مدت ۴۵ سال گذشته با وجود همه توطئه‌هایی که ضد انقلاب اسلامی صورت گرفته، انقلاب ما از مسیر اصلی خودش منحرف نشود، همچنین باعث شده از دل انقلاب سربازان بزرگی همچو حاج قاسم سلیمانی و برخی معلمانی که در حال فعالیت هستند بیرون آید.

وی افزود: در فتنه‌های اخیر شاهد هجمه‌های دشمنان بودیم که متوجه دانش آموزان شده است و معلمان در مقابل این فتنه‌ها و توطئه‌ها با دست خالی اما با تقوا ایستادگی و مقاومت کردند.

معاون هماهنگ کننده سپاه خوزستان گفت: بزرگترین فتنه‌ای که علیه انقلاب طراحی شده این است که می‌خواهند نسل‌هایی که آینده انقلاب را می‌سازند، وجود نداشته باشند اما معلمان و مربیان، در جامعه نسل‌های آینده انقلاب را می‌سازند.

سرهنگ ساری با اشاره به در نظر گرفتن برنامه‌های مختلف از جانب سپاه و آموزش و پرورش به مناسبت هفته معلم، عنوان کرد: تشکیل ستاد هفته عقیدتی و معلم در شهرستان‌های خوزستان، ناحیه‌های مقاومت بسیج و حوزه‌های استان از اولین کارهای انجام شده در این راستا است.

وی با بیان اینکه هفته عقیدتی سیاسی تا پیش از این به روز عقیدتی معروف بود و تنها ۱۲ اردیبهشت را به عنوان روز معلم و روز عقیدتی می‌شناختیم، تصریح کرد: با توجه به اهمیتی که این هفته در سپاه و آموزش و پرورش دارد از روز عقیدتی سیاسی به هفته عقیدتی سیاسی معروف شده و در این خصوص سپاه به مدت یک هفته از هشتم تا چهاردهم اردیبهشت ماه برنامه‌های مختلفی را برگزار خواهد کرد.

معاون هماهنگ کننده سپاه خوزستان بیان کرد: دیدار ماندگار معلمان و مربیان که روز دوازدهم با مقام معظم رهبری سرآمد همه برنامه‌ها است که برای خوزستان ۵۵ سهمیه مربی و معلم در نظر گرفته شده است.

سرهنگ ساری با اشاره به روزشمار هفته عقیدتی سیاسی در بسیج، اظهار کرد: در روز اول که مصادف با هشتم اردیبهشت ماه است در سراسر خوزستان کنفرانس خبری برگزار می‌شود. در روز دوم در سراسر استان برنامه‌هایی نظیر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، نشست اساتید و معلمان، جلسه‌های تبیین و گفت‌وگو پیرامون حجاب و تجلیل از اساتید و معلمان را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: نشست‌های تربیتی در تمام پایگاه‌های مقاومت بسیج، مساجد، محلات و حلقه‌های صالحان که بیشتر به موضوع شعار سال خواهند پرداخت از برنامه‌های روز سوم است.

معاون هماهنگ کننده سپاه خوزستان گفت: همچنین در مدارس، دانشگاه و مدارس الگوی صالحه که در اختیار سپاه هستند تبیین آثار و خدماتی را که شهید مطهری داشته است، خواهیم داشت؛ همچنین تجلیل از پژوهشگران و نواختن زنگ انشای مطهر در مدارس از دیگر برنامه‌های روز چهارم است؛ سپاه‌های استان و شهرستان در روز پنجم به همراه جمعی از فرهنگیان، مربیان، اساتید بسیجی و اساتید گروه‌های صالحان به دیدار نماینده ولی فقیه در خوزستان و ائمه جمعه خواهند رفت.

سرهنگ ساری با بیان اینکه همزمان با سراسر کشور در مدارس خوزستان زنگ سپاس معلم برای تبیین دستاوردهای انقلاب و جایگاه معلم نواخته خواهد شد، اظهار کرد: غبارروبی و عطر افشانی مزار شهدا توسط فرهنگیان، بسیجیان، اساتید و مربیان در روز پنجشنبه از دیگر برنامه‌ها به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی است که همراه با قرائت وصیت نامه شهدا خواهد بود؛ البته دیدار با خانواده شهدا از دیگر برنامه‌های این روز است.

وی افزود: در روز آخر هفته، در سراسر مصلی‌های کشور حضور در نماز جمعه به همراه مربیان عقیدتی سیاسی، حلقات صالحان و فرهنگیان انجام می‌شود که در استان مسؤول حوزه نمایندگی و نماینده مقام معظم رهبری در سپاه و در شهرستان‌ها نماینده ولی فقیه در نواحی مقاومت به ایراد سخن خواهند پرداخت.

کد خبر 6090848

دیگر خبرها

  • تجلیل از مربیان عقیدتی سیاسی
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • بیش از ۵۰ مربی و معلم خوزستانی با رهبری دیدار می‌کنند
  • تجلیل از فرماندهان و مربیان برتر عقیدتی سیاسی
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • سپاه همواره در صحنه حضور دارد
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل